Рожден ден на Авиомузей Бургас

На 29.06.2019 в денят на Българската гражданска авиация Авиомузей Бургас става на 2 години! По случай празника музея подарява вход свободен за 9-те самолетни експоната на всички посетители. На този ден се е осъществил първия граждански полет в България, между София и Бургас.
На територията на музея ще може да разгледате единствения останал самолет в България Ан-12 с интерактивна изложба “Летящия човек”, запознайте се и с историята на една легенда Ту 154, а с очила за виртуална реалност ще може да се качите на истински самолет и да полетите над Бургас. Само и единствено за рождения ден на музея ще бъде отворен един от първите регистрирани в страната вертолети Ми-2.
Очаква ви много интересна програма през целия ден! Ще е осигурен безплатен туристически автобус за посетителите (Потегляне от Терминал Юг в 10:00, 16:00 и 19:00 часа по маршрут Терминал Юг - Булаир - 24-ти пехотен черноморски полк - Константин Величков - Копривщица - Стадион Лазур - Авиомузей Бургас).
От 10:30 часа Сдружение SOS-ПТП и инспектор Хитами организират едно невероятно преживяване за вашите деца - състезание с тротинетки! Всяко дете, което има тротинетка може да участва в състезанието и да спечели подарък. Детето, заедно с един родител или придружител, в зависимост от коя възрастова група е, трябва да бъде на старта 20 минути преди състезанието.
Авиомоделистите от "Клуб по авио и ракето моделизми" към Общински детски комплекс - Бургас, с ръководител Георги Янев, ще показват на вас и вашите деца как се изработват модели на самолети и покажат изложба на различни радиоуправляеми летателни апарати. Специални гости ще бъдат ветераните от БГА Балкан, с които може да се запознаете и да научите много интересни истории от българската гражданска авиация!

ВКЛЮЧИ СЕ

Помогни да запазим историята на родната авиация жива и стани част от нея:

Направи Дарение | Стани Доброволец